Ford Kuga 2021: specificații, preț, data lansării

Ford a prezentat actualizarea Ford Kuga Crossover 2021 .Modelul celei de-a treia generații a fost prezentat pe 2 aprilie 2019 la evenimentul special Go further din Amsterdam. SUV-ul de nouă generație este departe de predecesorul său în ceea ce privește designul exterior, echipamentul interior, echipamentul disponibil și umplerea tehnică. În testul nostru vom prezenta fotografia, prețul și configurația, precum și caracteristicile Ford Kuga în noua caroserie din 2021.

Noul crossover Kuga va ajunge pe piața europeană în această vară la un preț de 26.000 de euro. Lansarea noului model ar trebui să consolideze și mai mult poziția SUV-ului în țările din Lumea Veche, deși mergea foarte bine aici înainte.

Mărirea și reproiectarea

În timpul modernizării din 2021, SUV-ul Ford a trecut la noua platformă C2, care stă la baza „celui de-al patrulea” focus. Schimbarea arhitecturii a făcut posibilă reducerea greutății goale a crossover-ului cu 90 kg și creșterea rigidității torsionale a corpului cu 10%. Mai important, totuși, Ford Kuga 2021 a fost mărit semnificativ, având o lungime de 89 mm (până la 4613 mm) și o lățime de 44 mm (până la 1882 mm). Desigur, ampatamentul a crescut și se extinde până la 2710 mm (+20 mm). Dintre toate dimensiunile globale, numai înălțimea a scăzut la 1669 mm (-20 mm).

Faptul că SUV-ul este serios demn și a luat proporții diferite poate fi văzut cu ochiul liber. În același timp, Kuga arată mai mult ca un hatchback ridicat la exterior și prezintă asemănări cu modelele Mazda din anumite unghiuri. Dacă vorbim despre detalii, atunci noutatea poartă farurile amplasate în partea din față, o protecție mare pentru radiatoare false, cu o rețea de plasă și o bară de protecție complexă, cu o structură complicată de elemente aerodinamice.

Partea din spate a corpului celui de-al treilea Ford Kuga 2021 s -a dovedit a nu fi la fel de strălucitoare ca arcul. În prezența unui hayon clasic pătrat, a lămpilor laterale discret și a unei bare de protecție simple cu două țevi de evacuare trapezoidale.

Profilul arată cea mai mare diferență față de crossover-ul generației anterioare. Capota mașinii este extinsă, linia acoperișului este vizibil mai joasă, stâlpii C au căzut în față. În general, silueta a devenit mai subțire, ceea ce, împreună cu suprafețele umflate ale pereților laterali și arcurile perfect trasate ale arcurilor roților, sporește aspectul de dinamism și emoție. De asemenea, dezvoltatorii s-au ocupat de personalizarea designului prin pregătirea a trei versiuni speciale Titanium, ST-Line și Vignale. Fiecare dintre ele conferă decorului corpului propria atingere. De exemplu, versiunea ST-Line poate fi identificată prin culoarea neagră a elementelor cheie ale exteriorului – grila, difuzorul și șinele de acoperiș.

Paleta de culori a mașinii Ford Kuga 2021 include 12 nuanțe, inclusiv două emailuri noi – Diffused Silver și Sedona Orange.

✓ De asemenea, puteți verifica:

 • Audi RS6 Avant 2021
 • Skoda Superb 2021

Interior spațios și noi opțiuni

Dimensiunile mărite și ampatamentul mărit au contribuit la creșterea spațiului liber în ambele rânduri de scaune de pe crossover. În față, spațiul pentru cap în zona șoldului a crescut cu 5 mm și în zona umerilor cu 43 mm. În al doilea rând, creșterea a fost de 36 și respectiv 20 mm. Și chiar deasupra capetelor șoferilor, în ciuda scăderii înălțimii generale a caroseriei, a devenit mult mai spațioasă. Distanța de la tavan la coroana pasagerilor din primul rând a crescut cu 13 mm, în rândul din spate cu până la 35 mm. Scaunele din spate sunt echipate cu o funcție de reglare în față / înapoi, cu care puteți fie să măriți spațiul pentru cap (până la 1035 mm), fie să obțineți un portbagaj mai spațios (o creștere de aproximativ 67 de litri).

Designul interior al noului Ford Kuga în sine este aproape identic cu cel al ultimului Focus. Panoul frontal este complet identic – ecranul sistemului multimedia și tastaturile au fost migrate de la un model la altul fără modificări. În ceea ce privește instrumentarea, Kuga va oferi șanselor fiecărui coleg de clasă – Arsenalul are un tablou de bord digital de 12,3 inci, un centru media SYNC 3 cu un ecran tactil de 8 inci (control vocal, navigație, Apple CarPlay și interfețe auto Android, hotspot WiFi pentru zece dispozitive)), încărcare fără fir, sursă de alimentare și ventilație pentru scaunele din față, scaune spate încălzite, ecran de proiecție, acustică premium B&O de 575 wați cu 10 difuzoare, hayon electric cu funcție mâini libere, Control zgomot activ, acoperiș cu vedere panoramică.

Tehnologia FordPass Connect permite proprietarului noii Kuga să conducă o mașină printr-o aplicație mobilă. Acces la distanță la funcții precum localizarea vehiculului, verificarea parametrilor tehnici (nivelul combustibilului, durata de viață a uleiului), blocarea / deblocarea de la distanță a încuietorilor ușilor, pornirea motorului (pentru versiunile cu transmisie automată) și apelarea serviciilor de urgență.

Crossover-ul va avea, de asemenea, cele mai avansate sisteme de asistență electronică combinate în complexul Co-Pilot360. Aceasta conține:

 • Cruise control adaptiv cu modul Stop & Go;
 • Frânare automată cu detectarea pietonilor și a bicicliștilor;
 • Asistent de manevră la recunoașterea obstacolelor periculoase;
 • Urmărirea traficului transversal la inversare;
 • Monitorizarea zonelor “orb”;
 • Comutarea automată a farurilor;
 • Avertizare de plecare a benzii cu funcție de centrare a benzii;
 • Recunoașterea semnelor de circulație;
 • Un parcator avansat care știe să parcheze mașina pe lungime și perpendicular pe bandă.

Date tehnice Ford Kuga 2021 an

În tehnologie, accentul principal ar trebui să fie pe prezența simultană a trei modificări hibride. The:

 • Ford Kuga Plug-In Hybrid  (  Plug-In  Hybrid) – echipat cu o admisie de benzină de 2,5 litri și un motor electric care produce în total 225 CP. Setul include, de asemenea, un generator și o baterie de tracțiune litiu-ion cu o capacitate de 14,4 kWh. Kilometrajul fără utilizarea motorului cu ardere internă este de 50 km, consumul de combustibil în ciclul combinat este de 1,2 l / 100 km, timpul de încărcare completă a bateriei este de 4 ore.
 • Ford Kuga Hybrid  (Full Hybrid ) – Dispozitivul conține același motor de 2,5 litri, motor electric și baterie. Încărcarea rețelei nu este furnizată și consumul mediu de combustibil nu depășește 5,6 l / 100 km. Un hibrid similar va fi disponibil în 2021 și va fi disponibil atât cu tracțiune față, cât și cu tracțiune integrală (tracțiune integrală Ford Intelligent).
 • Ford Kuga EcoBlue Hybrid  ( hibrid “moale”) – este echipat cu un 2.0 EcoBlue turbo diesel cu 150 CP. și un generator de pornire de 48 de volți care acționează ca un sistem de pornire / oprire. Versiunea „Soft Hybrid” a Ford Kuga consumă aproximativ 5 litri la 100 de kilometri.

Crossover-ul va fi disponibil cu transmisii convenționale. Gama de motoare pe benzină și diesel include motoare:

 • 1,5 Ecoboost 120 CP;
 • 1,5 Ecoboost 150 CP;
 • 1,5 EcoBlue 120 CP;
 • 2.0 EcoBlue 190 CP

Ambele motoare pe benzină sunt combinate cu o transmisie manuală cu 6 trepte și cu tracțiune față. Motoarele diesel nu numai că lucrează împreună cu „mecanica”, ci și cu „automat” cu 8 benzi. Tracțiunea integrală este oferită doar pentru modificări cu turbodieselul EcoBlue de 2,0 litri de vârf.

Fotografie Ford Kuga 2021

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1
(1 voce, În mijloc: 5 din 5)