Ford F-150 2021: specificații, preț, data lansării

Prezentarea mult așteptată a pick-up -ului Ford F-150 2021 actualizat a avut loc pe continentul nord-american. Cel mai popular model de pe piața SUA (aproximativ 900.000 de vânzări anuale) a intrat în a paisprezecea generație după ce s-a îmbunătățit pe toate fronturile și a primit o modificare completă hibridă pentru prima dată în istorie. În mod tradițional, mașina va avea multe opțiuni potrivite pentru rezolvarea unei mari varietăți de probleme. Există trei tipuri de cabine disponibile, cinci dimensiuni ale ampatamentului și trei tipuri de paturi de marfă. Principalele niveluri de echipare sunt șase: XL, XLT, Lariat, King Ranch, Platinum și Limited.

Opțiuni de proiectare și aspect de caroserie

Dezvoltatorii nu au schimbat în mod semnificativ aspectul modelului, dar au oferit opțiuni extinse de personalizare. 11 grătare diferite au fost realizate singure și sunt disponibile multe jante și culori în două tonuri. De asemenea, clienții pot alege între diverse opțiuni pentru aplicațiile hayonului.

În mod tradițional, cabina are trei versiuni: cu un singur rând, „unul și jumătate” și cu două rânduri. Producătorul se concentrează pe proprietățile aerodinamice îmbunătățite ale tuturor modificărilor. Acestea sunt optimizate prin reglarea geometriei panourilor caroseriei, schimbarea formei portbagajului și instalarea amortizoarelor active în spatele grilei. Mașina este echipată opțional cu suporturi de picioare mari, cu acționare electrică. Farurile și lanternele cu LED sunt incluse în pachetul versiunii „mai vechi”.

Echipament de preluare

În noua generație, camionul Ford F-150 2021 a primit o mulțime de opțiuni interesante și utile. Să începem cu sistemele de infotainment. Aici suntem atenți la apariția unui tablou de bord digital de 12 inci în variante de echipamente scumpe. Pe ecran este afișată o varietate de date, inclusiv modul de conducere și solicitările navigatorului.

Ei bine, principalul instrument pentru gestionarea funcționalității de la bord este Sync 4 Media Center de ultimă generație. Afișajul în variantele inițiale de echipamente XL și XLT este de 8 inci, în versiunile XLT înalte și superioare de 12 inci. Funcțiile acceptate includ o conexiune wireless prin intermediul interfețelor Apple CarPlay / Android Auto, recunoașterea comenzilor vocale, acces gratuit la conținut multimedia și servicii online. De asemenea, este anunțată o actualizare de software fără fir.

S-au adus multe îmbunătățiri securității. Pickup-ul actualizat a primit un set extins de asistenți electronici Ford Co-Pilot360 2.0. Include frânarea de urgență cu detectarea pietonilor, o cameră de marșarier cu linii de marcare dinamică și comutarea automată a farurilor. Separat, există un sistem de recunoaștere a traficului care se apropie atunci când se întoarce spre stânga (asistent de intersecție) și un parcator extins cu funcții de parcare paralele și paralele (Active Park Assist 2.0). Când manevrați o remorcă, este de ajutor asistența de rezervă Pro Trailer, cu care puteți controla comenzile prin rotirea comutatorului rotativ.

Cu toate acestea, o adevărată descoperire în dispozitivele electronice este adăugarea Active Drive Assist la gama de sisteme de ajutor pentru piloți automat. El poate conduce independent pe toate rutele majore din SUA și Canada fără a fi nevoie să ia volanul. Șoferul trebuie doar să monitorizeze situația traficului, deoarece există o cameră în cabină care controlează poziția capului și privirea persoanei. Hardware-ul necesar pentru operarea complexului Active Drive Assist va fi deja instalat pe noul pickup, dar software-ul nu va apărea decât în ​​al treilea trimestru al anului 2021. Poate fi instalat fără fir sau în cabina dealerului.

✓ De asemenea, puteți verifica:

 • Mitsubishi ASX 2021
 • Tesla Model X 2021

După cum sa dovedit, noul model Ford F-150 din 2021 este în regulă cu electronica, dar ce zici de componenta practică? Și aici, mașina de paisprezece generații are ceva de oferit. În primul rând, există conexiuni pentru alimentarea dispozitivelor externe (sistemul Pro Power Onboard System), iar prizele sunt nu numai în cabină, ci și pe platforma de încărcare. În versiunile cu motoare clasice, puterea dispozitivelor conectate este limitată la 2 kW, în versiunile hibride la 2,4 kW (limita poate fi mărită la 7,2 kW la cerere).

Un alt lucru de care aveți nevoie este un tunel central convertibil. Comutatorul de viteze este ordonat într-o nișă specială, iar pe platforma turnată este așezată o masă, care este convenabilă pentru completarea documentelor sau pentru lucrul la laptop.

Urmează hayonul. În mod standard, este echipat cu bucle de fixare laterale și cleme pentru fixarea obiectelor lungi. Suprafața de lucru a hayonului este disponibilă opțional cu o riglă integrată, un suport pentru dispozitive mobile, un suport pentru sticlă și o cutie pentru creioane.

Există și alte soluții utile, cum ar fi scaunele reclinabile Max cu spătarele înclinate și un sertar încăpător sub scaunele din spate, dar este timpul să continuați cu tehnica modelului.

Date tehnice Ford F-150 2021

Gama de motoare pick-up a fost completată cu o instalație Hybrid PowerBoost. Se compune dintr-un motor V6 3.5 EcoBoost aspirat natural și un motor electric de 35 kW (47 CP) care este integrat într-o cutie automată SelectShift cu 10 trepte. O baterie litiu-ion cu o capacitate de 1,5 kWh este amplasată sub podea, astfel încât arhitectura corpului să nu fie schimbată. Hibridul Ford F-150 2021 are un rezervor de 116 litri. Cu această capacitate, mașina are o rezervă de putere de peste 1.120 km. În acest caz, camionul poate trage o remorcă cu o greutate de până la 5,4 tone.

Linia motoarelor tradiționale a rămas aceeași. Contine:

 • Motor turbo pe benzină V6 2.7 EcoBoost;
 • Un alt turbo six V6 3.5 EcoBoost;
 • Benzină aspirată în V6 3,3 Ti-VCT;
 • Atmosphere V8 5.0 Ti-VCT;
 • Turbodiesel V6 3.0 Power Stroke.

Toate unitățile sunt combinate cu un „automat” cu 10 trepte. Unitatea standard se află în spate, dar o tracțiune integrală cu Razdatka controlată electronic este instalată la un cost suplimentar. Configurația șasiului nu s-a schimbat: suspensia din față este încă sub formă de osii dubli, suspensia din spate sub forma unei osii rigide cu arcuri.

Ford F-150 2021: lansare, preț

Vânzările noului model Ford F-150 2021 vor începe în toamnă. Prețurile exacte vor fi anunțate mai târziu, dar conform datelor preliminare, costul inițial de colectare va fi de 30.000 de euro. Versiunea hibridă costă cel puțin 35.000 de euro.

Fotografie Ford F-150 2021

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1
(1 voce, În mijloc: 5 din 5)