Ford Bronco Sport 2021: specificații, preț, data lansării

Debutul noului SUV cu cadru Ford Bronco a devenit aproape principalul eveniment din acest an pentru fanii mărcii. Cu toate acestea, după cum sa dovedit la premieră, vehiculul de teren nu a revenit singur pe piață, ci în compania cu crossover-ul Bronco Sport 2021 . În ciuda numelui său consonant, acest model are puține în comun cu „fratele” său mai mare. „Sport” are un corp portant obișnuit, dimensiuni mult mai modeste și o gamă excelentă de motoare. Concurentul noului Ford va fi SUV-ul Jeep Compass.

Dimensiuni și design caroserie

Deși varianta sportivă este, din punct de vedere tehnic, departe de un adevărat SUV Bronco, i se pare foarte imitativă. Modelele sunt legate prin forme pătrate, proporții similare și designul arcurilor. Grila radiatorului, de exemplu, în compact este exact aceeași – întreaga lățime cu două faruri rotunde pe laterale și o inscripție mare “Bronco” în mijloc. Ei bine, bineînțeles că feedul are o arhitectură originală.

Ford Bronco Sport 2021 a fost bazat pe platforma C2 modificată a Kuga SUV. Ampatamentul pentru începători este de 2670 m, lungimea corpului este de 4386 mm, lățimea – 2088 mm, înălțimea – 1783 mm. Distanța în primele versiuni este de 198 mm, în versiunile „mai vechi” cu anvelope de 29 inci – 224 mm. Dimensiunea nominală a roților este de 17 inci (anvelope 225/65 R17 sau 235/65 R17) și de 18 inci (225/60 R18).

salon

Interiorul este configurat ca un întreg de-a lungul liniei Coogee. Bronco Sport este poziționat ca o mașină aventuroasă, dar pentru că accentul este pus aici pe componenta practică. Numeroase compartimente pentru lucruri mici, buzunare cu fermoare, curele pentru atașarea dispozitivelor sunt distribuite în cabină. Portbagajul este, de asemenea, incredibil de confortabil – nu numai că două biciclete montane se ridică în portbagaj, dar există și o podea din cauciuc ușor de curățat. Cu toate acestea, podeaua din cabină însăși poate fi făcută și din cauciuc, iar scaunele sunt prevăzute opțional cu o țesătură specială, rezistentă la murdărie.

✓ De asemenea, puteți verifica:

  • Lincoln Aviator 2021
  • Toyota Corolla Cross 2021

Pachetul include un tablou de bord cu un ecran de 6,5 inci, un sistem media Sync 3 cu un ecran tactil de 8 inci, control al climatizării și o cameră cu vedere din spate. Lista echipamentelor include, de asemenea, faruri cu LED-uri pe ușa din spate, care sunt utile la înființarea unui depozit pe întuneric.

Ford Bronco Sport 2021 este echipat standard cu sistemul de siguranță Ford Co-Pilot360, care include frânarea de urgență cu detectarea pietonilor, menținerea benzii de rulare, comutare automată a farurilor și urmărirea defectelor la deplasarea în marșarier. Setul opțional Ford Co-Pilot360 Assist 2.0 completează această listă cu control automat al vitezei de croazieră, centrare în linie și un sistem de recunoaștere a indicatorului.

Date tehnice ale Ford Bronco Sport 2021

Domeniul motor al crossover-ului constă din „motorul turbo” EcoBoost 1.5 (183 CP, 258 Nm) și „Turbo-Four” EcoBoost 2.0 (248 CP, 373 Nm). Ambele motoare sunt cuplate cu o transmisie automată cu 8 trepte. Transmisia modelului este complet completă cu un cuplaj pe puntea spate. În același timp, în versiunile Rich ale Badlands și First Edition, sunt instalate două ambreiaje în spate, care permit distribuirea flexibilă a cuplului între roți.

Suspensia Ford Bronco Sport are un design complet independent, incluzând un stâlp frontal MacPherson și un spate multilink. În arsenalul crossover-ului există un sistem de selectare a modului de conducere GOAT. Oferă șapte programe pentru depășirea unei largi varietăți de secțiuni off-road. În orice caz, însă, mașina nu va putea forța o barieră de apă cu o adâncime mai mare de 600 mm. Ei bine, greutatea maximă a remorcii tractate este limitată la 998 kg.

Prețul Ford Bronco Sport 2021 și data lansării

Dacă Bronco obișnuit nu va fi pus în vânzare până în primăvara anului 2021, Bronco Sport va fi pus în vânzare în această toamnă. Prețul de pornire pentru crossover este de 25.000 de euro. În plus față de cele de bază, sunt oferite alte patru versiuni – Big Bend, Outer Banks, Badlands și First Edition. Există, de asemenea, până la 100 de accesorii din fabrică și patru seturi tematice gata făcute, numite Bike, Snow, Water și Camping.

Fotografie Ford Bronco Sport 2021

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 voce, În mijloc: 5 din 5)