Ford Bronco 2021: specificații, preț, data lansării

La 24 de ani de la închiderea vânzării, SUV-ul Ford Bronco 2021 revine. Clienților li se oferă un model de a șasea generație care a fost îmbunătățit semnificativ în ceea ce privește designul și configurația în comparație cu predecesorul său. Principalul lucru este că Bronco din 2021 trebuie să fie produs nu numai în două, ci și în versiunile cu patru uși. Potrivit producătorului, SUV-ul nu a fost suficient pentru a menține cumpărătorii interesați la sfârșitul anilor ’90.

Design Ford Bronco 2021

Aspectul noului Ford Bronco 2021 arată clar o asemănare cu modelul modelului din anii 60 ai secolului trecut. În primul rând, mașinile sunt legate de configurația grilei radiatorului și de forma opticii capului. Relația poate fi urmărită și în proporțiile generale ale corpului și arhitectura pupa. Spre deosebire de ruda sa, noul SUV este complet fără decor cromat – în schimb se folosește plastic negru.

Principala caracteristică a Bronco, precum și rivala sa Wrangler, este un acoperiș convertibil. În versiunea cu două uși, poate fi alcătuită din trei secțiuni (standard) sau patru (opționale) dure care pot fi ușor rupte și îndepărtate în portbagaj, de exemplu. Modificările cu patru uși sunt echipate standard cu un blat din material moale. Cu toate acestea, dacă se dorește, clientul poate cumpăra mai greu și, în unele cazuri, mai convenabil.

Dacă este echipat cu un acoperiș tare, nu numai panourile, ci și geamurile din spate pot fi îndepărtate separat (acestea sunt îndepărtate în trei pași simpli). În plus, fiecare dintre opțiunile Bronco primește uși amovibile fără rame, care se potrivesc cu ușurință în spațiul de încărcare.

Ampatamentul versiunilor cu două și patru uși ale Ford Bronco diferă cu aproape 400 mm (2550 și 2949 mm). Aproximativ aceeași diferență în lungimea corpului (4412 și 4811 mm), în timp ce lățimea este aceeași – 1928-2014 mm. Înălțimea pentru bronco cu o bază scurtă este de cel puțin 1826 mm, pentru baza lungă de 1852 mm. Distanța dintre vehiculul de teren variază între 211 și 295 mm, în funcție de performanță, adâncimea maximă a vadului care trebuie depășită nu depășește 851 mm. Continuitatea longitudinală a modelului este excelentă: unghiul rampei atinge 29 de grade.

Interior Ford Bronco 2021

Interiorul SUV-ului este conceput pentru a se potrivi cu imaginea brutală, iar în forma sa pătrată există continuitate cu generațiile anterioare. Cu toate acestea, dispozitivele electronice avansate oferă interiorul începătorilor, deoarece există și un ecran color mare în tabloul de instrumente, pe lângă afișajul multimedia central mare (dimensiunea de 8 sau 12 inci). Sistemul nativ SYNC 4 are caracteristici impresionante care vă permit să actualizați fără fir software-ul și să integrați aplicația FordPass Performance. Navigarea noului Bronco funcționează în mod online și offline cu peste 1000 de rute speciale off-road.

Prezența mai multor opțiuni unice și a peste 200 de accesorii oferă numeroase posibilități de personalizare. Dispozitivele disponibile includ camere frontale și suporturi pentru telefon, un port USB superior pentru conectarea dispozitivelor, balustrade detașabile ale pasagerilor și cârlige molle pentru fixarea articolelor pe spătarele scaunelor. O pardoseală cauciucată cu orificii de scurgere, o tapițerie specială a scaunelor cu vinil și garnituri pe toate comenzile fac interiorul impermeabil.

Siguranța pasagerilor Bronco este asigurată pe lângă un cadru durabil din oțel prin airbagurile frontale și laterale. În plus, SUV se bazează pe un număr de asistenți electronici de la Ford Co-Pilot360, care includ și sistemul de stabilizare pentru controlul stabilității rulării și controlul balansului remorcii.

Date tehnice ale Ford Bronco 2021

Noua tracțiune integrală Ford a adoptat designul cadrului din pick-up-ul Ranger. O suspensie independentă o ține în față și o punte continuă în spate. Tracțiunea integrală are loc printr-o carcasă de transfer în două trepte, care este disponibilă în două versiuni: pur electronic (raport de reducere 2,72: 1) și electromecanic (raportul de transmisie al rândului inferior 3,06: 1). O blocare diferențială este disponibilă opțional pentru ambele axe.

Agregatele noului Ford Bronco 2021 au fost separate de două – un EcoBoost 2.3 cu patru cilindri 2.3 (273 CP, 420 Nm) și un „șase” EcoBoost 2.7 în formă de V (314 PS, 542 Nm). Primul motor este combinat cu o transmisie manuală cu 7 trepte sau o transmisie automată cu 10 trepte, al doilea – numai cu „automat”. Cu comutatorul Moduri GOAT cu șapte moduri de conducere Normal, Eco, Sport, Slippery / Sand, Baja, Mud / Ruts și Rock Crawl, puteți adapta unitatea la condițiile dvs. specifice.

Avantajul modelului include, de asemenea, mai mulți asistenți exclusivi, proiectați pentru a conduce cu viteză redusă. Acestea includ sistemul de control al vitezei off-road Trail Control, sistemul de reducere a razei de virare a Trail Turn Assist și sistemul de control al accelerației / frânării Trail One-Pedal Drive. Toți acești vrăjitori sunt incluși în Cutia de instrumente Trail.

✓ De asemenea, puteți verifica:

  • Ford Bronco Sport 2021
  • Ford Make E 2021
  • Ford Explorer 2021

Motor propulsor Ford Bronco 2021

Pentru 2021, producătorul Blue Oval ar trebui să păstreze lucrurile intacte. Asta înseamnă că, în 2021 , Ford Bronco va folosi un motor turbo cu patru cilindri de 2,3 litri, același grup de propulsie ca și Ford Ranger. Această unitate produce 270 de cai putere și cuplu de 310 lb-ft. În plus, noul Bronco ar putea ajunge cu un motor V6 opțional.

Unele rapoarte sugerează chiar și un turbo dublu de 3,5 litri, un alt posibil motor opțional. O transmisie automată cu 10 trepte este singura selecție de transmisie. Aceeași cutie de viteze este disponibilă și în pick-up-ul Ford F-150. Un sistem de propulsie hibrid este oficial și așteptăm ca Blue Oval să furnizeze toate detaliile.

concurență

În mod logic, un nou Ford Bronco în 2021 va avea un singur rival real, un SUV Jeep Wrangler. Ambele modele se concentrează pe capabilitățile off-road. Cu toate acestea, atât Wrangler, cât și Bronco vor oferi un aspect modern și robust, împreună cu un interior de lux și performanțe excelente. Cu toate acestea, există numeroase SUV-uri pe piață. Oricum, unii producători sunt gata să se alăture cursei.

Din această cauză, Toyota își va îmbunătăți semnificativ modelul 4Runner. Lexus oferă modelul său GX, iar Land Rover Discovery este și o opțiune excelentă. Totuși, toate aceste modele sunt la doi pași în spatele Wrangler. Încă nu știm cum se va clasa Bronco în acest segment. Pe de altă parte, experții SUV sunt convinși că noul Bronco va provoca senzație.

Preț și data lansării

Noul Ford Bronco 2021 costă la fel ca predecesorul său. Un număr mic de actualizări păstrează prețul intact. Asta înseamnă că viitorul Bronco va costa în jur de 36.000 de euro în conformitate cu Jeep Wrangler.

Încă așteptăm mai multe informații despre versiunea Baby Bronco care va avea același Ford Scout sau Ford Adventurer. Bronco – ul 2021 va merge la vânzare mai târziu anul viitor.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 voce, În mijloc: 5 din 5)