Dodge Durango 2021: specificații, preț, data lansării

După atâția ani pe aceeași platformă, producătorul Dodge optează pentru unul nou. 2021 Dodge Durango va merge de la aceeași platformă folosită pentru Grand Cherokee peste noi (BOF) platforma de corp-la-cadru.

Ultima dată această platformă a fost utilizată pe unele modele Dodge la sfârșitul anului 2009. Cu toate acestea, un alt model de pe piață folosește în prezent aceeași platformă și este pickup-ul Ram 1500.

În plus, această platformă instalată în Dodge Durango va aduce multe modificări acestui SUV și ne putem aștepta la mai mult spațiu în interior și la un aspect mai puternic.

Platforma Dodge Durango 2021 Body-On-Frame (BoF)

După cum sa menționat deja, noul Dodge Durango 2021 va primi o nouă platformă BoF (Body-on-Frame). Dar la ce ne putem aștepta? Noua platformă BoF va aduce unele modificări modelului Durango în 2021. Îi va permite să concureze cu cei mai imaginați rivali de pe piața Ford Expedition și Chevrolet Tahoe.

Cu toate acestea, asta nu este tot ceea ce fanii acestui SUV nu s-ar putea aștepta. Începând cu ultima actualizare, întregul corp al acestui SUV va fi mult mai puternic. Carenajul frontal va fi schimbat, iar acest SUV va primi propriul său apel. Ne putem aștepta, de asemenea, la unele modificări ale dimensiunilor și la unele modificări în spate.

Schimbări interioare Dodge Durango 2021

După atâtea schimbări la exterior, producătorul nu se va opri aici. Interiorul celui mai recent model Dodge Durango 2021 va primi multe elemente noi. SUV-ul pe trei rânduri cu noua platformă oferă mult mai mult spațiu în interior și permite spațiu bun pentru încărcare.

✓ De asemenea, puteți verifica:

  • Dodge Journey 2021
  • Dodge Journey 2021

Materialele înalte sunt încorporate în acest SUV de lux, cu unele schimbări în cabină. Tehnologia din interior va fi actualizată, iar Durango își va spori securitatea. Modelul actual este considerat a fi unul dintre cele mai sigure SUV-uri din lume, iar noul va urma. Mai multe informații despre caracteristicile tehnice vor fi actualizate în curând.

Zvonuri despre motorul Dodge Durango 2021

De la ultima actualizare, noul SUV Dodge Durango 2021 poate fi oferit cu patru sau cinci motoare. De asemenea, modelul SRT orientat spre performanță din unele zvonuri va folosi noul motor Hemi V8 de 7,0 litri. Cu toate acestea, celălalt spune că acest model va păstra același HEMI Supercat de 6,2 litri Hellcat V8 cu performanțe mai bune și un consum mai mic de combustibil.

Conform aceleiași surse, noul model va primi și un motor Pentastar V6 hibrid ușor și 5.7 Hemi V8. Acest tip de motor este situat sub capota noului model Ram 1500. Cu toate acestea, nu toate informațiile furnizate au fost încă confirmate de companie. Și trebuie să așteptăm ceva timp până când se cunosc numerele exacte.

Data și prețul lansării Dodge Durango 2021

Lansarea Dodge Durango din 2021 nu este încă clară. Cu toate acestea, conform planului de cinci ani FCA, noul model ar putea fi lansat în același timp cu viitoarele modele Jeep Wagoneer și Grand Wagoneer, cândva în 2021. Datorită noii platforme și a mai multor tehnologii, Dodge Durango din 2021 ar putea costa puțin mai mult decât modelul actual.

Oricare ar fi, conform ultimei analize, actualul Durango se vinde bine. Modelul este format din 75.000 de unități construite pe an. Cu toate acestea, raportul oficial al FCA arată că modelul cel mai bine vândut pentru acest an este Jeep Grand Cherokee, cu peste 257.000 de unități vândute în America de Nord.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 voce, În mijloc: 5 din 5)