Cupra Formentor 2021: specificații, preț, data lansării

După atât de multe hypes despre lansarea recentă a modelului Tevascan EV la Salonul Auto de la Frankfurt, producătorul spaniol tocmai a lansat noul SUV Cupra Formentor 2021 . Viitorul model se află pe platforma MQB a VW Group, care este utilizată și pentru cel mai recent model Tiguan.

Comparativ cu modelul Tiguan, totuși, noul Formentor arată mult mai sportiv și mai coupé. Acest model este disponibil cu două sisteme de propulsie, dintre care unul este un hibrid plug-in. În plus, cabina este tehnic și cu multe materiale de înaltă calitate.

Cupra Formentor 2021 Stil seducător

Designul exterior al celui mai recent Cupra Formentor 2021 este sportiv și elegant. Acest SUV performant se bazează pe conceptul Formentor prezentat acum un an. Stilul este excelent și am observat grafica stopurilor cu LED-uri care arată mai elegant decât conceptul. Grătarul a fost, de asemenea, reproiectat, iar carenajul frontal arată fantastic.

După cum sa menționat deja, viitorul SUV Formentor va rula pe platforma MQB a celebrului grup VW, care este folosit în multe SUV-uri în aceste zile. Cel mai nou Tiguan stă pe aceeași platformă. În comparație, totuși, noul Formentor arată mult mai ca un coupe și oferă un design mai agresiv. Acest motor compact pe două rânduri are un ampatament de 2.680 milimetri.

Interior

În interior, noul Cupra Formentor 2021 va fi diferit de restul familiei sale. Acest model oferă un interior foarte tehnic, urmat de multe materiale de înaltă calitate. Acesta vine cu două rânduri de scaune și poate găzdui cinci persoane. Scaunele cu găleată sportive din față oferă mult confort și ne place noul volan standard cu fund plat. După cum am menționat, există o mulțime de noi tehnicieni în interior. Noul model oferă două ecrane de 12,0 inci și servește ca grup de instrumente. Formentor oferă, de asemenea, 450 de litri de spațiu de încărcare în spatele scaunului din spate.

✓ De asemenea, puteți verifica:

  • Lexus LS 2021
  • Lincoln Navigator 2021

La fel ca multe dintre SUV-urile de astăzi, viitorul Formentor va fi echipat cu o serie de funcții de asistență electronică a șoferului. Ca pachet standard, acest model oferă un control automat al vitezei de croazieră cu recunoaștere a semnelor de circulație, frânare automată de urgență, monitorizare a punctului mort și multe altele.

Specificațiile motorului Cupra Formentor 2021

Marca Noul CUPRA Formentor 2021 este SUV – ul bazat pe platforma MQB a Grupului VW. Sub capotă, acest model este disponibil cu două opțiuni pentru motor. Desigur, ambele sunt dispozitive de înaltă performanță.

Prima transmisie care alimentează acest SUV este, de asemenea, sub modelul Golf R. În plus, modelul de bază de înaltă performanță este format dintr-un inline-4 turbocompresor de 2,0 litri care oferă un total de 305 cai putere și 295 lire-picioare de cuplu. Această configurare este echipată standard cu o transmisie cu dublu ambreiaj cu 7 trepte și cu tracțiune integrală.

Hibrid plug-in

Motorul opțional este un hibrid plug-in. Conform celor mai recente știri, sistemul de propulsie hibrid plug-in a fost preluat din versiunea revizuită Golf GTE. Varianta hibridă plug-in folosește un motor de 4,4 litri inline 4 cu un turbocompresor care livrează 148 CP (110 kW) și este conectat la un singur motor electric cu 114 CP (85 kW). Datorită acestei combinații, această configurare produce 242 CP și 295 lb-ft.

La fel ca modelul de bază, hibridul plug-in va folosi același sistem DCT și AWD cu 7 trepte. Dispune, de asemenea, de o baterie de 13 kilowați-oră, care se află sub podeaua pasagerului din spate și permite conducerea cu 31 de mile fără emisii.

Data de lansare și prețul Cupra Formentor 2021

Viitorul Cupra Formentor 2021 este SUV-ul care oferă un aspect minunat și o cabină frumoasă. Există, de asemenea, două opțiuni de motor, dintre care una este un hibrid plug-in. Formentor va fi livrat în Europa anul acesta.

Din păcate, nu există planuri de a introduce Cupra Formentor în solul Statelor Unite în curând. Prețul nu este încă disponibil, dar, potrivit unor zvonuri, nu va depăși marca de 25.000 de euro.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 voce, În mijloc: 5 din 5)