BMW M5 2021: date tehnice, preț, data lansării

Nu a trecut o lună de la debutul noului BMW Seria 5. Cele mai puternice două versiuni ale familiei au văzut lumina zilei – BMW M5 2021 , transformat în similitudinea mașinilor de bază și a păstrat practic echipamentul vechi. Vor fi puse în vânzare în luna iulie a acestui an împreună cu obișnuitele „cinci”.

Proiectarea caroseriei de noi modele

Seria „M” F90 reproiectată extern diferă cu greu din exterior de „Fives” standard. În prezența aceluiași sistem optic cu secțiuni în formă de L ale luminilor de navigație, „nări” mărite ale grilei, prize laterale mari de aer. Alimentarea este concepută într-un mod similar, dar aici evacuarea este sub formă de două țevi duble de-a lungul marginilor barei de protecție, iar difuzorul din mijloc are o formă ușor diferită.

Modificarea BMW M5 Competition 2021 arată puțin mai agresivă decât M5 obișnuit datorită elementelor decorative negre. Un finisaj negru strălucitor este obținut de un radiator fals, „branhii” pe aripi, carcase oglinzi și un spoiler care încoronează capacul portbagajului. Conductele de evacuare sunt cromate negru.

✓ De asemenea, puteți verifica:

  • Lexus LC 2021
  • BMW Seria 6 2021

În timpul actualizării, paleta de culori a modelelor de caroserie a fost extinsă. Au fost adăugate cinci nuanțe noi: Brands Hatch Grey, Motegi Red, Tanzanite Blue II, Aventurine Red II și Frozen Bluestone. Există, de asemenea, jante noi de 20 inch în designul Orbit Grey. Sunt împrumutate de la BMW M8 cu două uși.

spațiu interior

Interiorul noului BMW M5 2021 va fi îmbunătățit în conformitate cu BMW Seria 5 de bază. Ca urmare a reproiectării, M a achiziționat un grup de instrumente virtuale și un afișaj media center cu diagonala de 12,3 inci (anterior 10,25 inci). Lista echipamentelor include, de asemenea, volan și scaune încălzite, un afișaj de proiecție și acustică Harman Kardon. Interiorul standard este realizat din piele merino.

Două taste noi au apărut în tunelul central al sedanurilor: una este responsabilă pentru setarea sistemelor de bord, a doua – modul M – pentru selectarea unui mod de conducere. Modelul BMW M5 2021 are două programe preinstalate – Road și Sport, în timp ce versiunea mai productivă a competiției este echipată cu pista de curse prestabilită. Schimbarea modului de conducere afectează nu numai funcționarea componentelor electronice auxiliare, ci și grafica de pe tabloul de bord și afișajul de proiecție.

Modul stradă înseamnă că sunt implicate toate sistemele de asistență disponibile și că afișajele arată imaginea obișnuită cu cadrane instrument pentru a cincea serie. Activarea programului sportiv dezactivează unii dintre asistenți (în principal cei care interferează cu funcționarea sistemului de frânare și a direcției) și pune ecranele în modul M View. Informațiile pur sportive sunt acum afișate pe tabloul de bord și pe afișajul de proiecție – turația motorului, treapta selectată, timpul optim de schimbare a turației.

Modul de pistă este destinat numai pistelor de curse. Alegerea sa duce la dezactivarea tuturor sistemelor de confort și securitate, precum și la oprirea sistemului audio și a ecranului multimedia central. Limuzina este transformată într-o adevărată mașină de curse care transmite o experiență de condus de nedescris.

Date tehnice BMW M5 2021

Motoarele BMW M5 2021 reproiectate din spatele modelului F90 s-au îndepărtat de predecesorii lor fără modificări. În Emka standard, unitatea V8 4.4 biturbo produce 600 CP. și 750 Nm. În versiunea competițională, același motor produce 625 CP. și același 750 Nm, dar raftul cuplului maxim este mai larg. Motorul este combinat cu o transmisie automată cu 8 trepte și tracțiunea integrală M xDrive, care conectează puntea față cu un ambreiaj.

Noul BMW M5 2021 accelerează la „suta” în 3,4 secunde, BMW M5 Competition în 3,3 secunde. Linia de 200 km / h este transmisă modelelor în 11,1 sau 10,8 secunde. Viteza maximă standard este limitată la 250 km / h. Cu toate acestea, la comanda pachetului șofer M, viteza maximă va fi deplasată la 305 km / h.

Nu există modificări în configurația suspensiei, cu excepția faptului că berlina de competiție a primit diferite arcuri și amortizoare controlate electronic de la „mai vechiul” BMW M8 Gran Coupé.

Preț și data lansării

Pe piața germană, noul BMW M5 2021 costă 120.900 de euro, BMW M5 2021 concurență 129.900 de euro.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 voce, În mijloc: 5 din 5)