Audi Q1 2021: date tehnice, preț, data lansării

Faimosul producător german de automobile Audi se pregătește să-și reîmprospăteze linia de SUV-uri și să adauge câteva modele noi. Viitorul Audi Q1 2021 va fi unul dintre ele. Acest mic crossover a spionat în sfârșit și ne putem aștepta chiar și la o versiune electrică a ultimelor știri.

Datorită subcompactului său compact, Audi Q1 2021 va fi cel mai mic SUV din linia Audi. Acest SUV va folosi o versiune scurtată a platformei MQB. După cum probabil știți deja, aceeași platformă este utilizată pentru modelul Q2 al fratelui mai mare. În general, ambele modele împart cele mai multe indicii.

Proiectare și echipare Audi Q1 2021

Viitorul Audi Q1 2021 va fi surprins testând împreună cu un alt membru al modelului A1 al familiei MQB. Potrivit fotografilor, ambele modele sunt spionate în timpul testelor de iarnă în Scandinavia sau mai exact în Norvegia. La prima vedere, ambele modele sunt înfășurate în camuflaj și este greu de văzut ce pregătește Audi pentru a cuceri piața.

Modelul Q1 nu este singurul crossover nou pe agenda Audi, întrucât compania pune și ultimele nuanțe pe modelul complet electric E-Tron. Cu toate acestea, este posibil să vedem și o versiune de performanță a celui mai recent SUV. Dacă această bârfă este reală, modelul SQ1 va fi legat de alți membri precum SQ2, RS Q5 și un RS Q8.

Cabină de lux

Q1 va fi cel mai mic SUV crossover din gama Audi. Cu toate acestea, oferă un confort excelent în interior. Producătorul va împrospăta cabina Audi Q1 în 2021 cu materiale de mai multă calitate și tehnicieni mai buni. Potrivit cifrelor oficiale, modelul Q2 este un exemplu real al modului în care tehnologia și durabilitatea pot face SUV-urile competitive.

✓ De asemenea, puteți verifica:

  • Lexus LX 570 2021
  • Audi Q2 2021

Astfel, noul model Q1 poate împrumuta unele elemente de la fratele său mai mare. Conform celor mai recente bârfe, producătorul va folosi, în general, același cockpit virtual Audi și noul sistem de infotainment cu două ecrane. Cel mai mic SUV din linia Audi va avea un interior modern și va oferi două rânduri de scaune.

Securitate

Siguranța va fi excelentă și ne putem aștepta ca acest model să fie echipat ca sistem standard de asistență la parcare, avertisment la ieșirea benzii, control de viteză, frână de urgență etc.

Motor și putere

În ceea ce privește performanța, conform ultimelor zvonuri , crossover-ul subcompact Audi Q1 2021 va fi alimentat de câteva opțiuni de motor. Toate sistemele de propulsie oferă performanțe excepționale și eficiență a consumului de combustibil. Potrivit unor zvonuri, noul model ar putea folosi un motor TDI de 2.0 litri care poate produce în jur de 260 CP. Alte motoare zvonite sunt benzina turbo de 1,0 litri cu trei cilindri, un motor mai puternic de 1,5 litri și un motor diesel de 1,6 litri.

Acest mic crossover va folosi cu siguranță aceeași cutie de viteze ca cel mai recent model Q2. Deci, ne putem aștepta la o transmisie cu dublu ambreiaj sau cu un dublu ambreiaj cu 7 trepte S Tronic. Sistemul de tracțiune integrală Quattro este, de asemenea, disponibil ca opțiune.

Versiune electrică

Există câteva zvonuri conform cărora producătorul va introduce o versiune complet electrică pe lângă motorul convențional. Modelele hibride nu mai sunt astăzi o opțiune bună pentru un stil de viață modern. Audi va deschide cu siguranță sezonul SUV-urilor electrice cu o nouă generație Audi Q1.

Data și prețul lansării Audi Q1 2021

Viitorul Audi Q1 2021 este încă în faza de dezvoltare. Cu toate acestea, în fotografiile pe care le-am primit, noul Q1 va fi atractiv și sportiv. După câteva zvonuri, vom vedea versiunea finală în primul trimestru al anului 2021.

După cum s-a menționat mai sus, crossover-ul viitor va fi un lux și o tehnică. Producătorul va adăuga mai multe caracteristici standard decât modelul Q2. Prețul estimat pentru modelul de bază este cuprins între 28.000 și 35.000 de euro.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 voce, În mijloc: 5 din 5)