Aston Martin Vantage Roadster 2021: specificații, preț, data lansării

Au trecut mai bine de doi ani de când a debutat  ultima generație coupe Aston Martin Vantage 2021 , iar producătorul britanic lansează în prezent o versiune deschisă a modelului. Punctul culminant al noului roadster a fost un mecanism avansat de control al acoperișului, care vă permite să pliați sau să ridicați un top convertibil în timp record – 6,7 sau 6,8 secunde. În acest caz, procedura în sine ar trebui efectuată la o viteză mai mică de 50 km / h.

Caracteristici ale modelului Vantage Roadster 2021

Integrarea acoperișului pliabil a impus dezvoltatorilor să modifice aspectul original al mașinii. Desigur, pentru a acomoda mecanismul de transformare în formă de Z, a trebuit să găsesc spațiu suplimentar obținut prin reducerea spațiului pentru bagaje. Volumul spațiului de încărcare a fost aproape înjumătățit – de la 350 la 200 de litri.

Versiunea cu acoperiș moale trebuia să fie mai grea decât modificarea închisă, dar inginerii britanici au încercat să facă diferența dintre frați după ce au reproiectat multe părți ale caroseriei și ale șasiului. Drept urmare, după optimizare, masa roadsterului a depășit masa cupei doar cu 60 kg – în stare de funcționare, mașina cântărește 1628 kg.

Odată cu lansarea de noi articole pentru ambele versiuni ale Aston Martin Vantage, va fi adăugată o altă versiune a decorului grilei. Dacă anterior era disponibilă doar o grilă „vânător”, cumpărătorul poate acum să comande un design cu dungi „aripi”. În plus, se pregăteau noi tipuri de jante pentru debutul roadsterului.

Caracteristici tehnice

Dimensiunile corpului cu acoperișul convertibil și acoperișul rigid sunt complet identice: lungime – 4465 mm, lățime – 1942 mm, înălțime – 1273 mm. Ampatamentul este de 2704 mm. Doar distribuția greutății de-a lungul axelor este ușor diferită: dacă Coupé are un raport ideal de 50:50, Roadster are o ușoară înclinare față de puntea spate – 49:51.

✓ De asemenea, puteți verifica:

  • Skoda Kodiaq RS 2021
  • Toyota Sienna 2021

Motor deschis cu două uși Aston Martin Vantage 2021 obținut de la modelul de bază. Unitatea V8 4.0 biturbo dezvoltă un impuls de 510 CP. și 685 Nm, care sunt transmise roților printr-o transmisie automată ZF cu 8 trepte. Noul roadster accelerează la „sute” în 3,8 secunde și atinge o viteză maximă de 306 km / h (Coupé are 3,6 secunde și 314 km / h). Noul șasiu adaptiv are aceleași trei moduri de funcționare (Sport, Sport +, Track), dar amortizoarele din spate și sistemul de stabilizare de aici au setările originale.

Preț și data lansării

Primele mostre de serie ale noutății, care s-au dovedit a fi mai scumpe decât cupele de bază, vor fi disponibile pentru clienți începând cu al doilea trimestru al acestui an. Preț pentru Aston Martin Vantage Roadster 2021 în Germania – 157.300 euro.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 voce, În mijloc: 5 din 5)